Een aloud gebruik in een corona-proof jasje

Het was half maart van dit jaar toen duidelijk werd dat de corona-pandemie ons land had bereikt en grote gevolgen zou hebben. De minister-president zou ’s middags zijn eerste persconferentie houden en de ‘intelligente lockdown’ aankondigen. Maar het was die morgen dat ik in mijn mail de vraag aantrof: moeten we niet een dag van gebed organiseren?

Nu ben ik zelf geen bijzondere bidder en zeker geen trouwe bezoeker van gebedsbijeenkomsten. Maar deze vraag raakte een snaar. Bij mij en bij een aantal andere geadresseerden. En zes dagen later stond er een initiatief dat tienduizenden mensen verenigde in gebed en aanzette tot concreet omzien naar elkaar in de tijd die volgde. Creatief, vernieuwend, coronaproof: de Dag van Nationaal Gebed.

Lees het hele verhaal in onderstaand artikel.

In de portfolio van dit project vertel ik iets meer over mijn rol en bijdrage. Kan ik je helpen? Neem dan contact met mij op!

Artikel-NdvG-CU-magazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *